Yalnız Mesajı Göster

Turşu Yapımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşu Yapımı



Pancar Turşusu Malzemeleri - Pancar Turşusu Yapılışı
Malzeme :


2-3 kg kırmızı pancar,

2 baş sarımsak,

tuz

kafi miktar sirke

Yapılışı:


1- Pancarları iyice yıkayınız

2- Pancarları, üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyunuz

3- Pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız

4- Suyunu süzüp pancarlar soğuyunca kabuklarını soyup istediğiniz şekilde dilimlere kesiniz, (bütün yarım 1/4 daire olmak üzere)

5- Bir kavanoza dilimleri yerleştiriniz

6- Sarımsakları soyup döğünüz

7- Sirkeye tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştırınız (1 lt sirke için 10 gr tuz)

8- Pancarlara bu sirkeyi üzerine bir parmak geçecek kadar koyunuz

9- Kavanozun kapağını kapatıp 5-10 gün bekleyiniz Bu süre içerisinde turşu olmuş demektir

Alıntı Yaparak Cevapla