Konu
:
Turşu Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Turşu Yapımı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşu Yapımı
Pancar Turşusu Malzemeleri - Pancar Turşusu Yapılışı
Malzeme :
2-3 kg
kırmızı pancar,
2 baş sarımsak,
tuz
kafi miktar sirke
Yapılışı:
1- Pancarları iyice yıkayınız
2- Pancarları, üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyunuz
3- Pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız
4- Suyunu süzüp pancarlar soğuyunca kabuklarını soyup istediğiniz şekilde dilimlere kesiniz, (bütün yarım 1/4 daire olmak üzere)
5- Bir kavanoza dilimleri yerleştiriniz
6- Sarımsakları soyup döğünüz
7- Sirkeye tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştırınız
(1 lt
sirke için 10 gr
tuz)
8- Pancarlara bu sirkeyi üzerine bir parmak geçecek kadar koyunuz
9- Kavanozun kapağını kapatıp 5-10 gün bekleyiniz
Bu süre içerisinde turşu olmuş demektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul