Yalnız Mesajı Göster

Karışık Turşu Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Turşu Nasıl Yapılır



karışık turşu tarifi - turşu yapımı - karışık sebze turşusuMalzemeler:


yarım kg biber

yarım kg fasulye

2 adet havuç

1 kg salatalık

3-5 yaprak beyaz lahana

1 kg ham domates

2 adet kırmızı biber

3 baş sarmısak

1 tutam matdanoz

1 tatlı kaşığı limon suyu

2 su bardağı sirke

tuz ve su

(isteğe göre malzemeler eklenebilir)


Hazırlanışı :


Fasulyeleri ve biberleri temizleyelimDomatesleri, salatalıkları, havuçları ve kırmızı biberleri dilim dilim doğrayalımLahanayı küçük parçalara bölelim ve sarmısaklarıda soyalım


Bu malzemelerin üzerine sirke ve tuzu da ekleyerek iyice karıştıralımTurşu kavanozuna yerleştirelimEn üstede maydanozları koyalımYerleştirme işleminden sonra üzerini su ile dolduralım


Fazla tuzlu olmayacak şekilde tuzunu ayarlayalımLimon tuzunuda ekledikten sonra sıkıca kavanozu kapatalım3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktırAfiyet olsun



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla