Konu
:
Karışık Turşu Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Turşu Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Turşu Nasıl Yapılır
karışık turşu tarifi - turşu yapımı - karışık sebze turşusuMalzemeler:
yarım kg biber
yarım kg fasulye
2 adet havuç
1 kg salatalık
3-5 yaprak beyaz lahana
1 kg ham domates
2 adet kırmızı biber
3 baş sarmısak
1 tutam matdanoz
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı sirke
tuz ve su
(isteğe göre malzemeler eklenebilir)
Hazırlanışı :
Fasulyeleri ve biberleri temizleyelim
Domatesleri, salatalıkları, havuçları ve kırmızı biberleri dilim dilim doğrayalım
Lahanayı küçük parçalara bölelim ve sarmısaklarıda soyalım
Bu malzemelerin üzerine sirke ve tuzu da ekleyerek iyice karıştıralım
Turşu kavanozuna yerleştirelim
En üstede maydanozları koyalım
Yerleştirme işleminden sonra üzerini su ile dolduralım
Fazla tuzlu olmayacak şekilde tuzunu ayarlayalım
Limon tuzunuda ekledikten sonra sıkıca kavanozu kapatalım
3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır
Afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul