Konu
:
Sarmısak Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Sarmısak Turşusu
06-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Sarmısak Turşusu
soğan ve sarımsak turşusuUygun nitelikteki hammadde çeşitleri kullanılmalıdır (Soğan için küçük, arpacık soğanlar turşu için uygundur)
Hammaddeler taze iken sökülür
İşletmeye gelinceye kadar bozulmadan muhafazaları için sapları biraz üstten kesilmelidir
Soğanlar bütün olarak sarımsaklar ise dilimlerine ayrılarak kabuklarından temizlenir
Daha sonra dirileştirmek için bir gece temiz suda bekletilir
Turşuya işlemek için soğan veya sarımsaklar tuzlu suda bir dakika kadar haşlandıktan sonra soğutularak kavanozlara yerleştirilir ve aralarına dere otu sapı veya yaprakları konur
Üzerine % 5'lik sirkeli salamura ilave edilerek en üst kısma asma veya defne yaprağı konur ve kavanozun kapağı kapatılır
15 dakika kaynar suda pastörize edilerek olgunlaşması için bir müddet beklendikten sonra tüketime sunulur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul