Yalnız Mesajı Göster

Sarmısak Turşusu

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarmısak Turşusu



soğan ve sarımsak turşusuUygun nitelikteki hammadde çeşitleri kullanılmalıdır (Soğan için küçük, arpacık soğanlar turşu için uygundur) Hammaddeler taze iken sökülür


İşletmeye gelinceye kadar bozulmadan muhafazaları için sapları biraz üstten kesilmelidir


Soğanlar bütün olarak sarımsaklar ise dilimlerine ayrılarak kabuklarından temizlenir


Daha sonra dirileştirmek için bir gece temiz suda bekletilir


Turşuya işlemek için soğan veya sarımsaklar tuzlu suda bir dakika kadar haşlandıktan sonra soğutularak kavanozlara yerleştirilir ve aralarına dere otu sapı veya yaprakları konur


Üzerine % 5'lik sirkeli salamura ilave edilerek en üst kısma asma veya defne yaprağı konur ve kavanozun kapağı kapatılır


15 dakika kaynar suda pastörize edilerek olgunlaşması için bir müddet beklendikten sonra tüketime sunulur


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla