Yalnız Mesajı Göster

Yaprak Salamura

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaprak Salamura



Yaprak Salamura Tarifi - Yaprak Salamura Nasıl Yapılır - Yaprak Salamura Malzemeleri



1 kg asma yaprağı

1 kg kaya tuzu

Yeteri kadar su


# Asma yaprakları yıkanmaz Sapları 1 parmak uzunluğunda bırakılır Su kaynatılır ve soğumaya bırakılır

# İlk yaprak damarlı kısmı üste gelecek şekilde açılır Üzerine 1 tutam kaya tuzu serpilir

# Üzerine ikinci yaprak konur ve tuz serpilir

# Aynı şekilde 10-15 yaprak üst üste konur bir tepsiye bırakılır, bir gece bekletilir

# Ertesi günü yaprak kümeleri uygun büyüklükteki kavanoza bastırarak yerleştirilir

# Üzerine ağırlık olarak temiz, yassı bir taş konur Birgün önceden kaynatılmış su dökülür

# Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır Serin bir yere bırakılır 10 gün sonra suyu eksilmişse tuzla karıştırıp eklenir

# Yaklaşık 1 sene kadar saklanabilir


Not: Kullanmadan önce suda 1 gece bekletilir ve kullanmadan hemen önce bol suyla yıkanır

Alıntı Yaparak Cevapla