Konu
:
Yaprak Salamura
Yalnız Mesajı Göster
Yaprak Salamura
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yaprak Salamura
Yaprak Salamura Tarifi - Yaprak Salamura Nasıl Yapılır - Yaprak Salamura Malzemeleri
1 kg asma yaprağı
1 kg kaya tuzu
Yeteri kadar su
# Asma yaprakları yıkanmaz
Sapları 1 parmak uzunluğunda bırakılır
Su kaynatılır ve soğumaya bırakılır
# İlk yaprak damarlı kısmı üste gelecek şekilde açılır
Üzerine 1 tutam kaya tuzu serpilir
# Üzerine ikinci yaprak konur ve tuz serpilir
# Aynı şekilde 10-15 yaprak üst üste konur bir tepsiye bırakılır, bir gece bekletilir
# Ertesi günü yaprak kümeleri uygun büyüklükteki kavanoza bastırarak yerleştirilir
# Üzerine ağırlık olarak temiz, yassı bir taş konur
Birgün önceden kaynatılmış su dökülür
# Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır
Serin bir yere bırakılır
10 gün sonra suyu eksilmişse tuzla karıştırıp eklenir
# Yaklaşık 1 sene kadar saklanabilir
Not: Kullanmadan önce suda 1 gece bekletilir ve kullanmadan hemen önce bol suyla yıkanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul