Konu
:
Ustasından Turşu Kurmanın Sırları
Yalnız Mesajı Göster
Ustasından Turşu Kurmanın Sırları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ustasından Turşu Kurmanın Sırları
Turşu kurulacak sebzelerin körpe ve turşu kurmaya uygun olması gerektiğini belirten Tevfik Tutan, turşu kurmak için naylon bidon yerine cam kavanoz veya kaliteli pet bidonların tercih edilmesi gerektiğini söyledi
Serin ve karanlık olmalı
Turşuların kalorifersiz ortamda, balkon dışında, bodrum veya merdiven altı gibi serin ve karanlık ortamda muhafaza edilmesi gerektiğine işaret eden Tutan, şunları kaydetti:
Cam kavanoz veya pet şişe
"Turşu satın alırken ihtiyacınız kadar, günlük tüketebileceğiniz kadar turşu satın alın
Zira turşu bekledikçe lezzetinde azalma olabilir
Turşu kurarken ise küçük cam kavanoz veya pet bidonları tercih edin
Ekim ayında havaların ani soğumasından dolayı bazı bidonlarda su eksilmesi olabilir
Bu eksilen su zamanla turşu suyunun kokmasına neden olur
Bu nedenle eksilen bidonlara turşu suyu ilave edin
Bidonların kapak altına 2 adet temiz çıtayla takviye yapın
Bunun nedeni ise turşuların yukarıya çıkmasını önlemektir
"
Tutan, açıldıktan sonra hava alan turşunun lezzetinde zamanla azalma meydana gelebileceğini belirterek, turşunun kısa sürede tüketilebilecek miktarda kurulması gerektiğini söyledi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul