Yalnız Mesajı Göster

Domates Turşusu Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Turşusu Nasıl Yapılır



domates turşusu tarifi - yeşil domates turşusu - domates turşusunun püf noktalarıMalzemeler:


Domates,

tuz,

sarımsak



Tarifi:


Normal iriliğe ulaşmış, yeşil rengi sarı-beyaza dönmüş veya hafif kızarmış, halk arasında “çakır domates” olarak isimlendirilen sert yapılı domatesler turşu için uygundur


Yeşil domateslerden turşu yapıldığı zaman, turşu tatsız olur ve rengi esmerleşir Olgun domatesler kullanılırsa turşuda yumuşama, ezilme, kabukta aynlmalar meydana gelir


Domatesler turşu kabına konmadan önce, sap yerinin hemen yanındaki sert kısımlarından, iğne veya kürdan kullanılarak birkaç kez delinir


Tat ve aroma vermesi için ilave edilecek malzemeler, salamura hazırlanması, tuz miktarı ve ekşimeye bırakma işlemleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla