06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Macar Turşusu
MALZEMELER
1 kilo taze kabak,
yarım kilo kuru soğan,
250gr kırmızı biber,250gr yeşil biber,
yarım litre üzüm sirkesi,
yarım litre su,1 tane limon
,yarım litre elma suyu,
1 tatlı kaşığı hardal hohumu
,2 dal dereotu,
1 tatlı kaşığı tane karabiber ve tuz
YAPILIŞI
Yarım litre suya elma suyunu,elma sirkesini,limonun suyunu ve tuzu ilave edip kaynatın Kaynayınca doğranmış kabağı,doğranmış soğanı(piyazlık olacak),kırmızı biberi,yeşil biberide içine atın Hepsi kaynamaya başlayınca 8 dakika daha kaynatın Hardal tohumunu unutmadan ilave edip,sıcakken kavonoza koyun kapağını iyice kapatın 2-3 hafta sonra yenilebilir
|
|
|