Yalnız Mesajı Göster

Macar Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Macar Turşusu



MALZEMELER


1 kilo taze kabak,

yarım kilo kuru soğan,

250gr kırmızı biber,250gr yeşil biber,

yarım litre üzüm sirkesi,

yarım litre su,1 tane limon

,yarım litre elma suyu,

1 tatlı kaşığı hardal hohumu

,2 dal dereotu,

1 tatlı kaşığı tane karabiber ve tuz


YAPILIŞI


Yarım litre suya elma suyunu,elma sirkesini,limonun suyunu ve tuzu ilave edip kaynatınKaynayınca doğranmış kabağı,doğranmış soğanı(piyazlık olacak),kırmızı biberi,yeşil biberide içine atınHepsi kaynamaya başlayınca 8 dakika daha kaynatınHardal tohumunu unutmadan ilave edip,sıcakken kavonoza koyunkapağını iyice kapatın2-3 hafta sonra yenilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla