Yalnız Mesajı Göster

Konserve Yapımında Dikkat Edilecek Hususlar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konserve Yapımında Dikkat Edilecek Hususlar



Konserve Yapımında Dikkat Edilecek Hususlar - konserve yaparken nelere dikkat edilmeli




Konserve Yapılırken Dikkat Edilecek Hususlar


1 Konservelik meyve ve sebzenin seçilmesi:


Konserve yapılacak meyve ve sebzeler taze, olgunlaşmış, yarasız, çürüksüz olmalıdır


2 Kavanoz ve kapaklarının kontrolü:


Konservede kullanılacak kavanozlar ile kapakları teker teker gözden geçirilerek içlerinde ağızları kırık veya gövdeleri çatlak kavanozlar ile kenarları ezilmiş, contasının lastiği kopmuş veya zedelenmiş kapaklar varsa bunlar ayıklanıp kullanılmamalıdır

3 Kavanoz ve kapakların yıkanması:


Kavanozlar ile kapakları sıcak deterjanlı suda fırçalanarak iyice yıkanmalı ve bol su ile durulanarak her türlü bulaşma riski en aza indirilmelidir

4 Kavanozların fazla doldurulmaması:


Kavanozlar hiçbir zaman meyve veya sebze ile ağzına kadar doldurulmamalı, konservenin dayanma süresini artırmak amacıyla sebzelerde tuzlu su koyabilmek için 1/5'ini, meyvelerde şeker şurubu koyabilmek için 1/4 ünü boş bırakmalıdır

5 Kavanoz ağızlarının silinmesi ve kapatılması

Kavanoz ağzına yapışmış parçacıklar kapağın iyi kapanmasına engel olacağından ilerde kavanoz buradan hava alarak içindeki konservenin bozulmasına neden olabilir


Alıntı Yaparak Cevapla