Konu
:
Karnıyarık Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Karnıyarık Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnıyarık Turşusu
Karnıyarık Turşu - Karnıyarık - Turşu Tarifleri
12 adet sağlam ve hormonsuz patlıcan
Patlıcanlar çubuklu soyulur
Orta kısmı boyuna kesilir ve bıçak yardımıyla içi biraz boşaltılır
Tam ortasına kapanmaması için patlıcan sapı konur
Yorgan iğnesiyle uçlarından ipe dizilir
Açık havaya asılır
(Güneşin bol olduğu mevsimde, tercihen Ağustos ayında kurutulur
)
Kurutulduktan sonra 2 Hafta sirkeli suda bekletilir ve 2 hafta sonunda karnıyarık turşusu hazır olarak saframızda yer alır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul