Yalnız Mesajı Göster

Karnıyarık Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıyarık Turşusu



Karnıyarık Turşu - Karnıyarık - Turşu Tarifleri




12 adet sağlam ve hormonsuz patlıcan


Patlıcanlar çubuklu soyulur Orta kısmı boyuna kesilir ve bıçak yardımıyla içi biraz boşaltılır Tam ortasına kapanmaması için patlıcan sapı konur Yorgan iğnesiyle uçlarından ipe dizilir Açık havaya asılır (Güneşin bol olduğu mevsimde, tercihen Ağustos ayında kurutulur)


Kurutulduktan sonra 2 Hafta sirkeli suda bekletilir ve 2 hafta sonunda karnıyarık turşusu hazır olarak saframızda yer alır

Alıntı Yaparak Cevapla