Konu
:
Garnitürlük Pancar Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Garnitürlük Pancar Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Garnitürlük Pancar Turşusu
Garnitürlük Konserve - Pancar Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 kg pancar
10 diş sarımsak
1 dolu çorba kaşığı tuz
Sirke
Yapılışı:
Pancarlar çok iyi yıkanır
Üzerine su konur yumuşayana kadar haşlanır
Sıcakken kabukları soyulur
Birkaç parçaya kesilir
1 litrelik kavanoza yerleştirilir
Üzerine doğranmış sarımsak ve tuz konur
Kavanozun yarısına kadar sirke doldurulur
Kalan yarısı pancarın haşlama suyuyla tamamlanır
Kapağı sıkıca kapatılır
10 gün kadar sonra kullanılabilir
Özellikle salata yapımlarında tercih edilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul