Yalnız Mesajı Göster

Garnitürlük Pancar Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlük Pancar Turşusu



Garnitürlük Konserve - Pancar Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler:


1 kg pancar

10 diş sarımsak

1 dolu çorba kaşığı tuz

Sirke

Yapılışı:


Pancarlar çok iyi yıkanır Üzerine su konur yumuşayana kadar haşlanır Sıcakken kabukları soyulur


Birkaç parçaya kesilir1 litrelik kavanoza yerleştirilir Üzerine doğranmış sarımsak ve tuz konur


Kavanozun yarısına kadar sirke doldurulur Kalan yarısı pancarın haşlama suyuyla tamamlanır


Kapağı sıkıca kapatılır 10 gün kadar sonra kullanılabilir Özellikle salata yapımlarında tercih edilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla