Yalnız Mesajı Göster

Kaynatmadan Menemen Konservesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaynatmadan Menemen Konservesi



Kaynatmadan Menemen Konservesi Tarifi - Kaynatmadan Menemen Konservesi Yapılışı -Kaynatmadan Menemen Konservesi Nasıl Yapılır - Kaynatmadan Menemen Konservesi Malzemeleri




*Tencereye biraz sıvıyağ koyun ve küçük doğradığınız biberleri içine atınBiraz sararttıktan sonra,doğranmış domatesleri ve tuzunu ilave edinBen kabuklarını soymuyorum çünkü kabukların faydası çok büyükVe hiç birşey boşuna yaratılmamıştır…
*Menemen kaynamaya başladıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra hala kaynıyorken temiz kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde doldurun…
*Kavanozların ağzını yıpranmamış kapaklar ile sıkıca kapatın ve hemen kuru bir yere ters çevirin…
*İyice soğuyana kadar,hatta en az 24 saat o şekilde bırakınkapakların ortası içe çökmüş olmalıDaha sonra düz olarak yerleştirebilirsiniz



KAYNATMADAN ACILI EZME KONSERVESİNİN YAPILIŞI*


Acılı ezme için,salçalık kırmızı biber,yeşil acı süs biberi,domates,zeytinyağı,tuz ve neredeyse yeşil biberin ölçüsünde sarmısak kullanabilirsiniz
*Yağ ve tuz hariç bütün malzemeleri robottan geçirdimYağını ve tuzunu ilave edip,kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar pişirdimMenemende olduğu gibi kavanozlara yerleştirip ters çevirdim
not:Acılı ezmeyi kışın yiyeceğiniz zaman içine biraz sirke ilave edebilirsinizAyrıca makarnalara sos olarakta kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla