Konu
:
Kaynatmadan Menemen Konservesi
Yalnız Mesajı Göster
Kaynatmadan Menemen Konservesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaynatmadan Menemen Konservesi
Kaynatmadan Menemen Konservesi Tarifi - Kaynatmadan Menemen Konservesi Yapılışı -Kaynatmadan Menemen Konservesi Nasıl Yapılır - Kaynatmadan Menemen Konservesi Malzemeleri
*Tencereye biraz sıvıyağ koyun ve küçük doğradığınız biberleri içine atın
Biraz sararttıktan sonra,doğranmış domatesleri ve tuzunu ilave edin
Ben kabuklarını soymuyorum çünkü kabukların faydası çok büyük
Ve hiç birşey boşuna yaratılmamıştır…
*Menemen kaynamaya başladıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra hala kaynıyorken temiz kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde doldurun…
*Kavanozların ağzını yıpranmamış kapaklar ile sıkıca kapatın ve hemen kuru bir yere ters çevirin…
*İyice soğuyana kadar,hatta en az 24 saat o şekilde bırakın
kapakların ortası içe çökmüş olmalı
Daha sonra düz olarak yerleştirebilirsiniz
KAYNATMADAN ACILI EZME KONSERVESİNİN YAPILIŞI
*
Acılı ezme için,salçalık kırmızı biber,yeşil acı süs biberi,domates,zeytinyağı,tuz ve neredeyse
yeşil biberin ölçüsünde sarmısak
kullanabilirsiniz
*Yağ ve tuz hariç bütün malzemeleri robottan geçirdim
Yağını ve tuzunu ilave edip,kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar pişirdim
Menemende olduğu gibi kavanozlara yerleştirip ters çevirdim
not:
Acılı ezmeyi kışın yiyeceğiniz zaman içine biraz sirke ilave edebilirsiniz
Ayrıca makarnalara sos olarakta kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul