Yalnız Mesajı Göster

Karışık Turşu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Turşu



Karışık Turşu Tarifi - Karışık Turşu Nasıl Yapılır - Karışık Turşu Malzemeleri
Malzemeler

1 kg yeşil domates

1 kg salatalık

yarım kg turşuluk biber

yarım kg minik dolmalık biber

1 kg acur

2 adet kelek

2 baş sarımsak

5 çorba kaşığı kaya tuzu

1,5 su bardağı sirke

2 adet limon


Yapılışı:

1-Acurları,kelekleri ve salatalıkları bir-iki parçaya bölülünüzDomatesleri arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayınızBiberlerin uçlarına bıçak yardımıyla küçük birer çizik atınız


2-Sonra malzemeleri 5 lt'lik iki kavanoza paylaştırıp aralara sarımsakları atınızYine halkalar halinde dilimlediğiniz 2 adet limonu da aralara yerleştirinizKavanozu kaplayacak kadar iyi suda 3 çorba kaşığı kaya tuzunu eritip,içine 1,5 su bardağı iyi üzüm sirkesi koyup karıştırdıktan sonra yerleştirilen sebzelerin üzerine hazırladığınız suyu dökünüz


3-Kavanozun ağzına bir demet dereotu ve maydonoz yerleştirdikten sonra ağzını sıkıca kapatıp serin bir erde muhafaza ediniz20 günün sonunda turşunuz hazırAFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla