Konu
:
Karışık Turşu
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Turşu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Turşu
Karışık Turşu Tarifi - Karışık Turşu Nasıl Yapılır - Karışık Turşu Malzemeleri
Malzemeler
1 kg yeşil domates
1 kg
salatalık
yarım kg
turşuluk biber
yarım kg
minik dolmalık biber
1 kg
acur
2 adet kelek
2 baş sarımsak
5 çorba kaşığı kaya tuzu
1,5 su bardağı sirke
2 adet limon
Yapılışı:
1-Acurları,kelekleri ve salatalıkları bir-iki parçaya bölülünüz
Domatesleri arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayınız
Biberlerin uçlarına bıçak yardımıyla küçük birer çizik atınız
2-Sonra malzemeleri 5 lt'lik iki kavanoza paylaştırıp aralara sarımsakları atınız
Yine halkalar halinde dilimlediğiniz 2 adet limonu da aralara yerleştiriniz
Kavanozu kaplayacak kadar iyi suda 3 çorba kaşığı kaya tuzunu eritip,içine 1,5 su bardağı iyi üzüm sirkesi koyup karıştırdıktan sonra yerleştirilen sebzelerin üzerine hazırladığınız suyu dökünüz
3-Kavanozun ağzına bir demet dereotu ve maydonoz yerleştirdikten sonra ağzını sıkıca kapatıp serin bir erde muhafaza ediniz
20 günün sonunda turşunuz hazır
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul