Konu
:
Acılı Ezme Turşu
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Ezme Turşu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Ezme Turşu
ezme turşu tarifi - acılı ezme turşu nasıl yapılır - acılı turşu tarifleri - turşu nasıl yapılır - turşu yapımı
Malzemeler
4 kg olgun domates
1 kg kırmızı biber
10-20 adet acı biber
1 baş sarmısak
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı tuz
1/2 bardak sıvı yağ
1/2 bardak sirke
yarım demetten az
maydanoz
Yapılışı
Malzemelerin hepsi yıkayin
Domatesleri rendeleyin,
kırmızı biberlerin çekirdekleri ayıklandıktan sonra
yeşil biberlerin bir kısmıyla robotta çekin
Maydanozu ince doğrandıktan sonra
tüm malzemeyle birlikte karıştırın ve saklayacaginiz
kabın içine koyarak,yaklaşık 2 hafta bekletin
turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz
Acı Ezme Turşusu
Malzemeler:
1 litrelik kavanoz
1 kg domates
1/2 kg arnavut biberi,
2 baş sarmısak,
1 çay bardağı sirke,
3 yemek kaşığı kaya tuzu
Bir tutam maydanoz
Yapılışı:
Öncelikle Kavanoz ve kapağı suda kaynatılarak sterilize edilir
sarmısaklar dişlere ayrılıp bir kase suya ıslatılır
(kolay soyulması için)
Domates ,biberler ve maydanoz güzelce yıkanır
Sarmısaklar ayıklanır,
Domatesler sap dipleri kesilp 2 yada 4 e bölünür
Sarmısaklar ve domatesler birlikte robottan geçirilip püre haline getirilir
Derince bir kaseye boşaltılır
Biberlerin sapları ayıklanıp küçük küçük doğranır
Maydanoz doğranır
Domatesle birleştirilir
Sirke ve azar azar tuzu ilave edilir
Kaynatılmış kavanoza doldurulup ağzı sıkıca kapatılır
Gün ışığı almayan ve serin bir yere kaldırılıp ezmemizin olması beklenir
(yaklaşık 1 ay)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul