Konu
:
Zeytin Salamura
Yalnız Mesajı Göster
Zeytin Salamura
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytin Salamura
Zeytin Salamura Tarifi - Zeytin Salamura Nasıl Yapılır - Zeytin Salamura Malzemeleri
ZEYTİN SALAMURASI
1 kg yeşil zeytin (ağaçtan taze koparılmış)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
4 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 dilim limon
Sonbahar döneminde koparılan yeşil zeytinlere, büyüklüğüne göre 2-3 çizik atılarak bir şişeye doldurulur
Üzerine su konur
Zeytinin suyu 8 hafta düzenli olmak üzere, haftada bir değişitirlir
Süre sonunda suyu süzülmüş zeytinler, uygun büyüklükteki bir kavanoza aktarılır, üzerine kaya tuzu, limon tuzu ve yarım parmak aşağıda kalacak kadar su konur, en üste zeytinyağı ve limon dilimi eklenir
Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır, 10 gün sonra yenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul