Konu
:
Ringa Salamurası
Yalnız Mesajı Göster
Ringa Salamurası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ringa Salamurası
Ringa Salamurası Tarifi - Ringa Salamurası Nasıl Yapılır - Ringa Salamurası Malzemeleri
RİNGA SALAMURASI
1 yemek kaşığı bayır turpu ezilmiş kırmızı biberlerle karıştırın
Bu karışımı 12 ringa balığı (bulamazsanız, tirsi balığı) filetosuna sürün
100 g sarı çarliston biber ve 3 - 4 salatalık turşusunu şerit halinde kesin, bunları da filetoların üstüne koyun
Filetoları sarın, kürdanlarla tutturun
Ruloları yüksekçe bir kavanozun içine dizin
300 ml sirke, 3 çeyrek litre su, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 - 3 yemek kaşığı kara ve beyaz biber taneleri, 1 - 2 yemek kaşığı hardal taneleri, 4 defne yaprağı ve 3 - 4 dilim limon ile birkaç dakika kaynatın
Soğuduktan sonra sosu balık filetoların üstüne dökün
Kavanozu buzdolabına kaldırın ve birkaç gün bekletin
Yaklaşık 2 hafta taze kalacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul