Konu
:
Çerkez Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Çerkez Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çerkez Turşusu
Çerkez Turşusu Tarifi - Çerkez Turşusunun Yapılışı - Çerkez Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler:
4-5 KG’lık bir lahana
8-10 adet kırmızı pancar
Yapılışı:
Geniş bir tencereye su ve bir miktar tuz koyup kaynatın
Lahanayı iri parçalar halinde doğrayın
Tuzlu su kaynağında lahanaları atın ve diriliğini yitirene kadar kaynatın
Daha sonra lahanayı süzüp bir kenara alın
Diğer bir tarafta pancarların saplarını kesip ayrı bir tencerede pişmeye bırakın
Piştikten sonra kabuklarını soyup, irice doğrayın ve fazla kırmızı suyunun gitmesi için soğuk suda bekletin
Lahanalar soğuyunca cam bir kavanoza lahanaları yerleştirip, aralarınada pancarları yerleştirin
İhtiyacınızı göre kaynamış soğumuş tuzlu su hazırlayıp, kavanozun üstene ekleyin
Turşunuzun kapağını kapatıp serin bir yerde beklemeye bırakın
Lahanaların rengi pembeye dönerse turşunuz yenmeye hazır demektir
Kısa sürede olmasını isterseniz turşunuza bir miktar sirkede ekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul