Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Yoğurt Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Yoğurt Turşusu



Peynirli Yoğurt Turşusu Tarifi - Peynirli Yoğurt Turşusunun Yapılışı - Peynirli Yoğurt Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler


500 gram süzme yoğurt

500 gram sert beyaz peynir

5-6 adet arnavut biberi

Taze otlar (kekik ve biberiye)

Sızma zeytinyağı


Yapılışı


Önce, yoğurt ile rendelenmiş beyaz peyniri karıştırın Elinizde ufak ceviz büyüklüğünde toplar yapın Yoğurtlu topları taze otlara ve arnavut biberine bulayın Kavanoza yerleştirin Kavanozu dolduracak kadar sızma yağ ekleyip, serin, güneş almayan bir yerde, otların aromasını iyice alması için 3-4 gün ya da daha uzun süre bekletin


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla