Yalnız Mesajı Göster

Acılı Harissa Ortadogu Sosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Harissa Ortadogu Sosu



Malzemeler:


· 3 yemek kasigi hakiki zeytinyagi-sizma

· 1 iri kirmizi sogan (minicik küp küp dogranmis)

· 1 iri bas sarimsak (cok ince dogranmis)

· 3-4 adet kozlenmis,soyulmus,cekirdek ve kabuklari cikartilmis taze etli kirmizi biber

· 3 adet guneste kurutulmus ve ilik suda 1 saat bekletilmis domates-veya domatesleri ikiye kesin ve 120 C derece/230F isitilmis firinda ,tuz+karabiber=zeytinyagi ile iyice karistirip 5 saat gibi pisirin)

· cay kasigi ucu ile toz tarcin

· ½ tatli kasigi ince aci toz biber-cayenne

· cok az hint safrani-turmerik

· bir cimdik toz karanfil

· tuz

· taze cekilmis karabiber

· taze kekik-1 yemek kasigi dolusu veya 1 tatli kasigi dolusu kuru kekik

· taze dogranmis nane yapraklari

Yapilisi:


Zeytinyaginda sogan+sarimsagi tahta kasikla karistirin,sote edinSoganlar seffaf hale gelecektirBu orta ates ustunde 5-6 dakika surerSonra sogumaya birakinSoguduktan sonra hepsini robota atin ve iyice karistirin


*Bu sosu sandviclere,etlere,sebzelere de kullanabilirsinizAncak, öncelikle balik sosudur

Alıntı Yaparak Cevapla