Konu
:
Acılı Harissa Ortadogu Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Harissa Ortadogu Sosu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Harissa Ortadogu Sosu
Malzemeler:
· 3 yemek kasigi hakiki zeytinyagi-sizma
· 1 iri kirmizi sogan (minicik küp küp dogranmis)
· 1 iri bas sarimsak (cok ince dogranmis)
· 3-4 adet kozlenmis,soyulmus,cekirdek ve kabuklari cikartilmis taze etli kirmizi biber
· 3 adet guneste kurutulmus ve ilik suda 1 saat bekletilmis domates-veya domatesleri ikiye kesin ve 120 C derece
/230F isitilmis firinda ,tuz+karabiber=zeytinyagi ile iyice karistirip 5 saat gibi pisirin)
· cay kasigi ucu ile toz tarcin
· ½ tatli kasigi ince aci toz biber-cayenne
· cok az hint safrani-turmerik
· bir cimdik toz karanfil
· tuz
· taze cekilmis karabiber
· taze kekik-1 yemek kasigi dolusu veya 1 tatli kasigi dolusu kuru kekik
· taze dogranmis nane yapraklari
Yapilisi:
Zeytinyaginda sogan+sarimsagi tahta kasikla karistirin,sote edin
Soganlar seffaf hale gelecektir
Bu orta ates ustunde 5-6 dakika surer
Sonra sogumaya birakin
Soguduktan sonra hepsini robota atin ve iyice karistirin
*Bu sosu sandviclere,etlere,sebzelere de kullanabilirsiniz
Ancak, öncelikle balik sosudur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul