Konu
:
İstakoz Sosu
Yalnız Mesajı Göster
İstakoz Sosu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstakoz Sosu
Malzemeler
3 adet yumurta
1tatlı kaşıgı hardal
½ kahve fincanı sızma zeytinyagı
1/3 kahve fincanı limon suyu
1diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşıgı sirke
biraz kırmızı biber,tuz karabiber
Yapılışı
Yumurtalar katı haşlanır
soğuduktan sonra içinden sarıları
alınır ve çatalla güzelce ezilir
hardal ilavesinden sonra azar
azar sızma zeytinyağı dökülerek sosa yedirilir bundan sonra sıra limon suyundadır
sos fazla ekşi olmamalıdır
çeşni vermesi için dövülmüş sarımsak , sirke, tuz,karabiber çok az
pul biber ilave edilir ve karışım iyice birbirine yedirilir
ıstakkozun kafa bölümünden çıkan yumurta ve diğer yumuşak
maddelerin de ezilerek sosa katılması tavsiye edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul