Yalnız Mesajı Göster

Marinad (Terbiye)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marinad (Terbiye)



Gereçler:


Bir kg et için: No: 1


3/ 4 bardak bitkisel sıvı yağ

1/ 2 kahve fincanı soğan suyu


1/ 2 limon suyu Bir kg et için: No: 2


1/ 2 su bardağı bitkisel sıvı yağ

1/ 2 su bardağı soğuk süt

1/ 2 kahve fincanı soğan suyu


Yapılışı:


Örnekler:


Koyun, böbrek yatağı, pirzola : Marinada yatırılmaz Et kemikli olarak bekletilir Izgara yapılmadan önce biraz yağlanır, tuz, biber ve kekik serpilir


Kuzu budu külbastı: Bitkisel yağ veya sütlü yağda 1-2 gün bekletilir


Şiş: Önce sıvıyağ ve süt içinde etler iyice ovulur ve 2 gün bekletilir Sonra soğan suyu ve tuz, karabiber karışımında bırakılırBonfile: İyi bonfile marinada yatırılmaz


Antrekot Pirzola: Kemikli bekletilir Sonra temizlenip hazırlanır Gerekirse marinada yatırılır


Tavuk ızgara: Limon suyu ve sıvıyağda 2-3 saat bekletilir Izgara yapıldıktan sonra tuz, karabiber serpilir


Tavuk Şiş: Soğan suyu, limon suyu ve yağda 2-3 saat bekletilip ızgara yapılır

Şnitsel: 1/ 2 cm inceliğinde dövülmüş olarak sıvıyağda birkaç gün bekletilir Kızartmadan 2-3 saat önce limon suyu, soğan suyu, tuz ve biber sürülür, sonra kızartılır






alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla