06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Marinad (Terbiye)
Gereçler:
Bir kg et için: No: 1
3/ 4 bardak bitkisel sıvı yağ
1/ 2 kahve fincanı soğan suyu
1/ 2 limon suyu Bir kg et için: No: 2
1/ 2 su bardağı bitkisel sıvı yağ
1/ 2 su bardağı soğuk süt
1/ 2 kahve fincanı soğan suyu
Yapılışı:
Örnekler:
Koyun, böbrek yatağı, pirzola : Marinada yatırılmaz Et kemikli olarak bekletilir Izgara yapılmadan önce biraz yağlanır, tuz, biber ve kekik serpilir
Kuzu budu külbastı: Bitkisel yağ veya sütlü yağda 1-2 gün bekletilir
Şiş: Önce sıvıyağ ve süt içinde etler iyice ovulur ve 2 gün bekletilir Sonra soğan suyu ve tuz, karabiber karışımında bırakılır Bonfile: İyi bonfile marinada yatırılmaz
Antrekot Pirzola: Kemikli bekletilir Sonra temizlenip hazırlanır Gerekirse marinada yatırılır
Tavuk ızgara: Limon suyu ve sıvıyağda 2-3 saat bekletilir Izgara yapıldıktan sonra tuz, karabiber serpilir
Tavuk Şiş: Soğan suyu, limon suyu ve yağda 2-3 saat bekletilip ızgara yapılır
Şnitsel: 1/ 2 cm inceliğinde dövülmüş olarak sıvıyağda birkaç gün bekletilir Kızartmadan 2-3 saat önce limon suyu, soğan suyu, tuz ve biber sürülür, sonra kızartılır
alıntı
|
|
|