Konu: Alman Sosu
Yalnız Mesajı Göster

Alman Sosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Sosu



Malzemeler (1 lt sos için):


800 mi tavuk velutesi (un ve yağı kavur, tavuk suyu ekle)

4 adet yumurta sarısı

50 gr margarin

1 çay kaşığı tuz ve karabiber

400 mi tavuk suyu

50 gr mantar bölünmüş

200 mi çiğ krema

1 adet limon (suyu)

Yapılışı:


Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın Ateşi kısın


Tavadaki karışımın 1/3'ü kalıncaya kadar dibini tutmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak, suyunu çektirin Süzgeçte süzün


Sosa önce margarini, sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayın


Not: Bu sos tavuk yemeklerinde kullanılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla