Konu
:
Alman Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Alman Sosu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Sosu
Malzemeler (1 lt
sos için):
800 mi tavuk velutesi (un ve yağı kavur, tavuk suyu ekle)
4 adet yumurta sarısı
50 gr
margarin
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
400 mi tavuk suyu
50 gr
mantar bölünmüş
200 mi çiğ krema
1 adet limon (suyu)
Yapılışı:
Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın
Ateşi kısın
Tavadaki karışımın 1/3'ü kalıncaya kadar dibini tutmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak, suyunu çektirin
Süzgeçte süzün
Sosa önce margarini, sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin
Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayın
Not: Bu sos tavuk yemeklerinde kullanılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul