Yalnız Mesajı Göster

Sarımsaklı Havuç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Havuç



Sarımsaklı Havuç Tarifi - Sarımsaklı Havuç Yapılışı - Sarımsaklı Havuç Malzemeleri

malzemeleri


* Yarım kilogram havuç

* 3 baş soğan

* 1 baş sarımsak

* 2 çay bardağı zeytinyağı

* 1 yemek kaşığı un

* 1 su bardağı et suyu

* 1 demet maydanoz

* 1 yemek kaşığı kırmızı biber

* 1 tatlı kaşığı karabiber

* Tuz


Sarımsaklı havuç tarifi


1 Havuçları yıkayıp kazıdıktan sonra, yuvarlak dilimler halinde doğrayın

2 Bir tencereye zeytinyağı dökün ve ateşe sürün

3 Zeytinyağı kızdıktan sonra dilimlenmiş havuç ve soyularak çentilmiş soğanı içine atın Devamlı karıştırarak 15 dakika müddetle kızartın Zeytinyağı kafi gelmezse bir çay bardağı su ilave edin

4 Sarımsakları soyduktan sonra havanda ezerek tencereye atın Un ilave edip karıştırın

5 Et suyunu tencereye dökün İyice karıştırın Karabiber, kırmızı biber ve tuzunu ekleyin 10 dakika sonra ateşten kaldırın

6 Sofraya getirmeden önce, üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin

Alıntı Yaparak Cevapla