Konu
:
Bezelyeli Jambonlu Sos
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Jambonlu Sos
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Jambonlu Sos
Bezelyeli Jambonlu Sos Tarifi - Bezelyeli Jambonlu Sos Nasıl Yapılır - Bezelyeli Jambonlu Sos İçin Gerekli Malzemeler
malzeme:
80 gr
jambon
400 gr
taze bezelye ya da beş çorba kaşığı konserve bezelye
80 gr
tereyağı ya da 50 gr
yağ
50 gr
krema
maydanoz
Yapılışı:
Taze bezelyeleri ayıklayarak 1/4litre suda bir saat kadar pişirin
İçine biraz da maydanoz koyun
Konserve bezelye kullanacaksanız, kutudan çıkardıktan sonra birkaç kere bol su ile yıkayın
Tereyağını bir tencereye koyun, küçük ateşte eritin, küçük küpler şeklinde kestiğiniz jambon parçaları ile bezelyeleri içine atın, buzdola-bının dışında tutarak ısıttığınız ılık kremayı da üzerlerine akıtın ve düşük a-teşte birkaç dakika pişirin
Sosu ısıtılmış bir kaba koyarak, isterseniz üzerine rendelenmiş kaşer peyniri ekin
Bu sos çeşitli et yemekleri ile söğüş etlerle, makarna ve benzeri yemeklerle yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul