Yalnız Mesajı Göster

Enginar İçin Tarhunlu Yoğurt Sosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar İçin Tarhunlu Yoğurt Sosu



enginmar sosu - enginar için sos tarifiMalzemeler:


4 enginar (hazırlanıp, pişirildikten sonra, buzdolabına kaldırılarak, soğutulmuş)

1 çorba kaşığı sirke

1/2 çorba kaşığı hardal

15 cl (1/2 su bardağı) yoğurt

3 çorba kaşığı çiçekyağı

1 taze soğan (ayıklanıp, doğranmış)

1 diş sarmısak (ince kıyılmış)

1/2 tatlı kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı taze tarhun (doğranmış)


Tarifi:


Bir kâsede sirke ve hardalı çırpma teliyle (ya da çatalla) çırpın Yoğurdu ekleyip, çiçekyağını damla damla akıtırken, hızlı hızlı çırparak katın Taze soğanlar, sarmısaklar, tozşeker ve tarhunu ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, kâseyi buzdolabına kaldırarak, sosu 2 saat soğutun

Kâseyi ve enginarları buzdolabından alıp, servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla