Konu: Sos Amandine
Yalnız Mesajı Göster

Sos Amandine

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sos Amandine



MALZEMELER

4 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı tuz

3 çorba kaşığı un

100 gram ceviz içi

1 adet limonun suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

4 çorba kaşığı beyaz şarap (veya 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi)

2 çorba kaşığı krema

1 çay kaşığı zencefil


HAZIRLANIŞI

Cevizleri ıslattıktan sonra kabuklarını iyice ayırın ve iyice dövün

Tavada zeytinyağını kızdırıp cevizleri kavurun İçine limon suyunu, şarap, krema ve zencefili ilave edip hafif ateşte 10 dakika pişirin ve sonra kenara alıp dinlendirin

Bu sos levrek tava için hazırlanmış bir sostur Diğer beyaz etli balıkların ızgara veya tavalarında da kullanabilirsiniz En güzel sunuş şekli balıkı yanında haşlanmış patates ve sos amandine tarzındadır

Sıcak olarak servisi tavsiye olunur

Alıntı Yaparak Cevapla