Yalnız Mesajı Göster

Patlicanli Ve Kabakli Sufle

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlicanli Ve Kabakli Sufle



Malzemeler

1 adet iri

patlican (1 cm'lik küpler halinde kesilmis)

1 çorba kasigi tuz

200 gram taze labne peyniri

1 1/4 su bardagi krema

3 Adet yumurta

1 çorba kasigi

misir unu

1 su bardagi rendelenmis kabak

Yarim tatli kasigi

karabiber

Garnitür için:

3/4 su bardagi

sirke

1/3 su bardagi toz seker

1 tatli kasigi

hardal

1 adet yesil

elma (küçük küçük dilimlenmis)

1 adet armut (küçük küçük dilimlenmis)

1 adet kirmizi tatli biber (küçük küçük dilimlenmis)

1 adet dolmalik bibe

TarifiÖn hazirlik olarak firini 210 derecede isitin 6 sufle kalibini yaglayin Soydugunuz patlicani 20 dakika tuzlu suda bekletin Soguk suda durulayip, kurulayin

Mikserle labne peyniri ve kremayi bir süre çirpin Yumurta ve misir ununu ekleyip çirpmaya devam edin Içine patlican, karabiber ve kabagi ilave edip kasikla karistirin

Hazirladiginiz karisimi sufle kaplarina yerlestirin Sufle kaplarini üçte ikisi ilik suyla dolu bir firin kabina yerlestirin Alüminyum folyoyla üstlerini gevsekçe kapatin 40 dakika veya içine batirdiginiz biçak temiz çikana kadar firinda pisirin

Garnitürün hazirlanmasi: Sirke, seker ve hardali orta boy bir tencerede yaklasik 5 dakika, seker eriyinceye ve karisim kaynayincaya kadar pisirin Diger malzemeleri ekleyin ve kaynatin Kaynadiktan sonra arasira karistirarak 30 dakika pisirin Sufleyle birlikte servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla