Konu
:
Patlicanli Ve Kabakli Sufle
Yalnız Mesajı Göster
Patlicanli Ve Kabakli Sufle
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlicanli Ve Kabakli Sufle
Malzemeler
1 adet iri
patlican (1 cm'lik küpler halinde kesilmis)
1 çorba kasigi tuz
200 gram taze labne peyniri
1 1/4 su bardagi krema
3 Adet yumurta
1 çorba kasigi
misir unu
1 su bardagi rendelenmis kabak
Yarim tatli kasigi
karabiber
Garnitür için:
3/4 su bardagi
sirke
1/3 su bardagi toz seker
1 tatli kasigi
hardal
1 adet yesil
elma (küçük küçük dilimlenmis)
1 adet armut (küçük küçük dilimlenmis)
1 adet kirmizi tatli biber (küçük küçük dilimlenmis)
1 adet dolmalik bibe
Tarifi
Ön hazirlik olarak firini 210 derecede isitin
6 sufle kalibini yaglayin
Soydugunuz patlicani 20 dakika tuzlu suda bekletin
Soguk suda durulayip, kurulayin
Mikserle labne peyniri ve kremayi bir süre çirpin
Yumurta ve misir ununu ekleyip çirpmaya devam edin
Içine patlican, karabiber ve kabagi ilave edip kasikla karistirin
Hazirladiginiz karisimi sufle kaplarina yerlestirin
Sufle kaplarini üçte ikisi ilik suyla dolu bir firin kabina yerlestirin
Alüminyum folyoyla üstlerini gevsekçe kapatin
40 dakika veya içine batirdiginiz biçak temiz çikana kadar firinda pisirin
Garnitürün hazirlanmasi: Sirke, seker ve hardali orta boy bir tencerede yaklasik 5 dakika, seker eriyinceye ve karisim kaynayincaya kadar pisirin
Diger malzemeleri ekleyin ve kaynatin
Kaynadiktan sonra arasira karistirarak 30 dakika pisirin
Sufleyle birlikte servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul