Yalnız Mesajı Göster

Kabak Kabuğu Kavurması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Kabuğu Kavurması





Malzemeler:


# 3 kabak

# 4 çorba kaşığı sıvıyağ

# 4 yumurta

# 8 sivribiber

# 2 domates

# 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

# 2-3 dal maydanoz ve dereotu

# Tuz, karabiber

Hazırlanışı:


* Kabakları yıkayıp kurulayın ve kabuklarını yarım santim kalınlığında kesip iri iri doğrayın Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp küp küp doğrayın Sivribiberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip halka halka doğrayın

* Büyük bir tavada sıvıyağı kızdırın Kabakları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin Sivribiberleri ilave edip 2 dakika kavurun Domates ve tuzu ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin Tavanın iki kenarına yumurtaları kırın Yumurtalar hafif sulu olacak şekilde pişince tavayı ocaktan alın

* Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın Hazırladığınız kavurmanın üzerine serpin Pulbiber ve karabiber serpip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla