Konu
:
Kabak Kabuğu Kavurması
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Kabuğu Kavurması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Kabuğu Kavurması
Malzemeler:
# 3 kabak
# 4 çorba kaşığı sıvıyağ
# 4 yumurta
# 8 sivribiber
# 2 domates
# 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
# 2-3 dal maydanoz ve dereotu
# Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Kabakları yıkayıp kurulayın ve kabuklarını yarım santim kalınlığında kesip iri iri doğrayın
Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp küp küp doğrayın
Sivribiberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip halka halka doğrayın
* Büyük bir tavada sıvıyağı kızdırın
Kabakları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin
Sivribiberleri ilave edip 2 dakika kavurun
Domates ve tuzu ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin
Tavanın iki kenarına yumurtaları kırın
Yumurtalar hafif sulu olacak şekilde pişince tavayı ocaktan alın
* Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın
Hazırladığınız kavurmanın üzerine serpin
Pulbiber ve karabiber serpip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul