Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Brüksellahanası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Brüksellahanası



MALZEME:

750 g brüksellahanası,

tuz,

40 g tereyağı,

50 g ince çekilmiş fındık ve galete unu,

3 çorba kaşığı krema,

1 fiske kimyon
YAPILIŞI

1 Lahananın dış yapraklarını ve kalın uçlarını kesin, iç yaprakları teker teker koparın

2 Bir tencereye 5 cm yüksekliğinde su dökün, tuzu ilave edin, suyu kaynatın Lahana yapraklarını yaklaşık 6 dakika, yumuşayana dek haşlayın Suyu dökün, yaprakları damlamaya bırakın

3 Tereyağını eritin, fındık ve galete ununu kızartın Yaprakları katıp ısıtın Krema, tuz ve kimyon ekleyin Pilav veya maydanozlu patates ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla