06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Brüksellahanası
MALZEME:
750 g brüksellahanası,
tuz,
40 g tereyağı,
50 g ince çekilmiş fındık ve galete unu,
3 çorba kaşığı krema,
1 fiske kimyon
YAPILIŞI
1 Lahananın dış yapraklarını ve kalın uçlarını kesin, iç yaprakları teker teker koparın
2 Bir tencereye 5 cm yüksekliğinde su dökün, tuzu ilave edin, suyu kaynatın Lahana yapraklarını yaklaşık 6 dakika, yumuşayana dek haşlayın Suyu dökün, yaprakları damlamaya bırakın
3 Tereyağını eritin, fındık ve galete ununu kızartın Yaprakları katıp ısıtın Krema, tuz ve kimyon ekleyin Pilav veya maydanozlu patates ile servis yapın
|
|
|