Konu
:
Cevizli Patlıcan Banduması
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Patlıcan Banduması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Patlıcan Banduması
Sebze Yemekleri - Patlıcan Yemekleri - Cevizli Patlıcan Banduması Yapılışı - Cevizli Patlıcan Banduması Tarifi:
Malzeme :
500 gr
patlıcan (Kalın kemer)
1 su bardağı Ayçiçek Yağı
1,5 su bardağı ceviz içi (Kıyılmış)
1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1 çay kaşığı fesleğen (İnce kıyılmış)
1 çay kaşığı kekik
½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
½ bağ nane (İnce kıyılmış)
2 yaprak adaçayı (İnce kıyılmış)
150 gr
tulum peyniri
3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
4 adet yumurta
1 su bardağı İçim Süt
Tuz
Hazırlanışı
• Patlıcanların kabuğunu soyun ve bir santim kalınlığında çapraz olarak kesin
• Uç kısımlarını kopartmadan, ortasından bir daha kesin ve bir kaba koyun
• Üzerine tuz ve su serpiştirip 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp sıkarak, başka bir kaba çıkarın
İç Malzemenin Hazırlanışı :
• Tava içinde kızdırdığınız 4 çorba kaşığı yağda soğanı biraz yumuşatın
• İçine ceviz içini ve tüm baharatları ilave edip karıştırın
• Tulum peynirini koyup, bir karışımdan sonra ateşten alın
Pişme Hazırlığı :
• Çukur bir kap içinde 1 çorba kaşığı unu, sütlü yumurtayı ve tuzu çırpma teli ile karıştırın
• Patlıcanları tek tek elinize alıp iki dilimin arasını ceviz büyüklüğünde iç malzeme ile doldurarak kapatın ve önce una, sonra yumurtaya batırıp tava içinde kızgın yağa yatırın
Alt üst ederek kızartın
• Çıkardıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine dizin
• Arzu etliğiniz şekilde servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul