Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Patlıcan Banduması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Patlıcan Banduması



Sebze Yemekleri - Patlıcan Yemekleri - Cevizli Patlıcan Banduması Yapılışı - Cevizli Patlıcan Banduması Tarifi:


Malzeme :


500 gr patlıcan (Kalın kemer)

1 su bardağı Ayçiçek Yağı

1,5 su bardağı ceviz içi (Kıyılmış)

1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)

1 çay kaşığı fesleğen (İnce kıyılmış)

1 çay kaşığı kekik

½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)

½ bağ nane (İnce kıyılmış)

2 yaprak adaçayı (İnce kıyılmış)

150 gr tulum peyniri

3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un

4 adet yumurta

1 su bardağı İçim Süt

Tuz

Hazırlanışı


• Patlıcanların kabuğunu soyun ve bir santim kalınlığında çapraz olarak kesin

• Uç kısımlarını kopartmadan, ortasından bir daha kesin ve bir kaba koyun

• Üzerine tuz ve su serpiştirip 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp sıkarak, başka bir kaba çıkarın

İç Malzemenin Hazırlanışı :


• Tava içinde kızdırdığınız 4 çorba kaşığı yağda soğanı biraz yumuşatın

• İçine ceviz içini ve tüm baharatları ilave edip karıştırın

• Tulum peynirini koyup, bir karışımdan sonra ateşten alın

Pişme Hazırlığı :


• Çukur bir kap içinde 1 çorba kaşığı unu, sütlü yumurtayı ve tuzu çırpma teli ile karıştırın

• Patlıcanları tek tek elinize alıp iki dilimin arasını ceviz büyüklüğünde iç malzeme ile doldurarak kapatın ve önce una, sonra yumurtaya batırıp tava içinde kızgın yağa yatırın Alt üst ederek kızartın

• Çıkardıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine dizin

• Arzu etliğiniz şekilde servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla