Konu
:
Fettet Mekduz
Yalnız Mesajı Göster
Fettet Mekduz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fettet Mekduz
arap yemeği - kıymalı patlıcan - patlıcan dolması - soslu patlıcanMALZEMELER:
1 kg küçük patlıcan
Yarım kg az yağlı kıyma
1 çorba kaşığı sadeyağ
1 çorba kaşığı çam fıstığı
5-6 dilim ekmek
Malzemeler:
1
ci sos için:
Yarım kg domates
2-3 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı koruk suyu veya 1 adet limon
2
ci sos için:
1 çorba kaşığı yoğurt
4-5 çorba kaşığı tahin
2-3 diş sarımsak
3 adet limon (limon suyu)
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları alacalı soyup yağda kızartın
Kıymayı, bir kaşık yağ ile ayrı bir kapta kavurun
Karabiber, tuz ve ayrı bir kapta kavurduğunuz çam fıstığını kıymaya ekleyin
Kavrulmuş patlıcanları yayvan bir tencereye koyun
Bu kıymalı karışımı içini yardığınız patlıcanların içine koyun
Sosun hazırlanışı: Halka halinde doğradığınız soğanı hafifçe kavurun, üzerine rendelenmiş domates ve bir kaşık domates salçası ilave edin
1 su bardağı koruk suyu ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın
Tahinli sosun hazırlanması: Limon suyu, tahin, 1 çorba kaşığı yoğurt ve dövülmüş sarımsağı karıştırın
Katı bir kıvam elde edin
Hazırladığınız koruklu sosu tenceredeki patlıcanların üzerine döküp 10-15 dakika kısık ateşte pişirin
Pişmiş patlıcanları oval bir tabağa orta kısmı boş kalacak şekilde dizin
Orta kısma ince ince doğranmış kızarmış ekmekler koyun
Tencerede kalan sosu yemeğin üzerine gezdirin son olarak tahinli sosu dökün
Kavrulmuş badem ve çam fıstığı ile süsleyin
Nedim Atilla
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul