Konu
:
Güveçte Mantarlı Tavuklu İspanak
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Mantarlı Tavuklu İspanak
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Mantarlı Tavuklu İspanak
Güveçte Mantarlı Tavuklu Ispanak - Güveçte Mantarlı Tavuklu Ispanak Tarifi
Malzemeler :
Yarım kilo ıspanak
Yarım kg
mantar
1 tavuk göğsü
1 soğan
2 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz, Karabiber
Beşamel Sosu İçin
1 tepeleme çorba k
söke un
2 su b
süt
Tuz
Karabiber
Muskat
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Ocağın üzerine iki tava alalım
ikisine de sıvıyağ ekleyemelim
Birinci tavada soğan ve sarımsak sotelemiş üzerine tavuk ve mantar ilave edip soteleyelim
ikinci tavada ise doğranmış ıspanakları soteleyelim
İkisi de sotelenince bir araya alalım
Beşamel sosu için unu sıvıyağda kavurmaya başlayın
Unun kokusu çıkınca üzerine sütü ekleyerek tuzunu, baharatını ve muskatını ekleyip çırparak pişirin
Ispanaklı tavuğu minik güveç kaplarına alın
Üzerine beşamel sosu paylaştırın
Kaşar peyniri rendesini de ekleyerek önceden ısıtılış 190 derecede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul