Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu İspanak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu İspanak







MALZEMELER:

*1 kg ıspanak

*1 büyük boy soğan

*1 kaşık salça

*tuz

beşamel sos için;

*2 su bardağı süt

*2 yemek kaşığı un

*2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin

*biraz tuz

üzeri içi;

* kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:

*öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp suyunu süzelimardından soğanı tencereye alıp kavuralımardından salçayı ve sonrada doğradığımız ıspanakları ilave edip kendi suyunda pişirelim

*diğer taraftan beşamel sos için sütü,tereyağı (ya da margarini )ve de unu encereye alıp koyu bir kıvama gelene kadar pişirelimeğer çok kkoyuolursa biraz süt ekleyebilirsiniz

*daha sonra ıspanakları ısıya dayanıklı bir kaba boşaltığ beşamel sosu da üzerine dökelim ve rendelenmiş kaşar peynirlerini serptikten sonra 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar bekletelim

afiyetle



Alıntı Yaparak Cevapla