Konu
:
Beşamel Soslu İspanak
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu İspanak
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Soslu İspanak
MALZEMELER:
*1 kg
ıspanak
*1 büyük boy soğan
*1 kaşık salça
*tuz
beşamel sos için;
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
*biraz tuz
üzeri içi;
* kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
*öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp suyunu süzelim
ardından soğanı tencereye alıp kavuralım
ardından salçayı ve sonrada doğradığımız ıspanakları ilave edip kendi suyunda pişirelim
*diğer taraftan beşamel sos için sütü,tereyağı (ya da margarini )ve de unu encereye alıp koyu bir kıvama gelene kadar pişirelim
eğer çok kkoyuolursa biraz süt ekleyebilirsiniz
*daha sonra ıspanakları ısıya dayanıklı bir kaba boşaltığ beşamel sosu da üzerine dökelim ve rendelenmiş kaşar peynirlerini serptikten sonra 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar bekletelim
afiyetle
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul