Konu
:
İç Pilavlı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
İç Pilavlı Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İç Pilavlı Enginar
Enginar Nasıl Pişirilir - İç Pilavlı Enginar Tarifi - Enginar Pişirme - Enginar Yemekleri
Malzemeler
4 adet enginar
2 adet kuru soğan
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz ve şeker
Hazırlanışı
Enginarları limonlu suda haşlayın
Soğuyuncaya kadar bu suda bırakın
Ayrı bir tencerede kıyılmış soğan ve fıstıkları zeytinyağda çevirin
Pirinci ilave ederek kavurun
1/2 çay bardağı su ilave edin
Tuzuda ekleyip kapağının kapatın
Demlenirken ıslatmış olduğunuz üzümleri , şekeri, yenibaharı ve karabiberi ilave edin
Pilav dinlendikten sonra kıyılmış dereotunu karıştırıp , sudan çıkardığınız enginarların içine doldurun
Arzu edilirse midye dolma malzemesi ile de yapılabilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul