Yalnız Mesajı Göster

İç Pilavlı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Pilavlı Enginar



Enginar Nasıl Pişirilir - İç Pilavlı Enginar Tarifi - Enginar Pişirme - Enginar Yemekleri



Malzemeler


4 adet enginar

2 adet kuru soğan

1 demet dereotu

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı karabiber

1 çay bardağı pirinç

1 çay kaşığı tuz ve şeker


Hazırlanışı


Enginarları limonlu suda haşlayınSoğuyuncaya kadar bu suda bırakınAyrı bir tencerede kıyılmış soğan ve fıstıkları zeytinyağda çevirin Pirinci ilave ederek kavurun 1/2 çay bardağı su ilave edin


Tuzuda ekleyip kapağının kapatınDemlenirken ıslatmış olduğunuz üzümleri , şekeri, yenibaharı ve karabiberi ilave edin


Pilav dinlendikten sonra kıyılmış dereotunu karıştırıp , sudan çıkardığınız enginarların içine doldurun Arzu edilirse midye dolma malzemesi ile de yapılabilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla