Yalnız Mesajı Göster

Fırında Peynirli Pırasa

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Peynirli Pırasa



Fırında Peynirli PırasaTarifi - Fırında Peynirli Pırasa Nasıl Yapılır - Fırında Peynirli Pırasa Malzemeleri


Malzeme Listesi


1 Kilogram Pırasa

1 Su Bardağı Yoğurt

2 Adet Yumurta

1 Kahve Fincanı Kaşar Peynir (Rendelenmiş)

2 Kahve Fincanı Beyaz Peynir (Rendelenmiş)

1 Paket Kabartma Tozu

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Çay Kaşığı Tuz

Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ

1 Adet Patates (Arzu Edilirse)

1,5 Su Bardağı Un


Fırında Peynirli Pırasa Nasıl Yapılır?


1 Pırasaları olabildiğince ince ince kıyarak tavaya alın ve üzerine yaklaşık bir çay bardağı kadar sıvıyağ dökerek pırasalar yumuşayıncaya dek pişirin


2 Yoğurt, sıvıyağ ve yumurtaları derince bir çırpma kabına koyarak iyice karıştırın


3 Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ettikten sonra tuzu koyun Peyniri de ufalayarak içerisine koyduktan sonra iyice karıştırın


4 Son olarak patatesi soyarak kesme şekerden daha küçük olacak şekilde minik minik doğrayın ve harca ilave edin


5 Kavrulmuş ve ılınmış pırasaları ve baharatları da harca ilave ederek karıştırın


6 Fırın tepsisine yayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika kadar pişirin ve dilimleyerek servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla