Konu
:
İspanak Borani
Yalnız Mesajı Göster
İspanak Borani
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanak Borani
Ispanak Borani Tarifi - Ispanak Borani Nasıl Yapılır - Ispanak Borani Malzemeleri
Malzeme Listesi
* 1 Kilogram Ispanak
* 2 Adet Kuru Soğan (Orta Boy)
* Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
* 3 Diş Sarımsak
* 2 Su Bardağı Yoğurt
* 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
* 1 Çay Kaşığı Tuz
Ispanak Borani Nasıl Yapılır?
1
Ispanak yapraklarını köklerinden kesip bol suda bir iki kere iyice yıkayın ve eliniz ile kalın olacak şekilde iki veya üç parçaya ayırın
2
Tencereye su koyup kaynatın, kaynayan suya parçalanmış ıspanak yapraklarını atın ve 10 dakika kadar, diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın ve süzülmesi için süzgece alıp bir kenarda bekletin
3
Tavaya sıvı yağı koyun, kuru soğanı yemeklik veya küp şeklinde doğrayıp sıvı yağda bir iki dakika kavurun
Üzerine haşlanmış ıspanakları ve tuzu ilave edip 10 dakika kadar kavurmaya devam edin
Kavrulduktan sonra soğuması için bekletin
4
Derin bir kasede yoğurt ile dövülmüş sarımsağı iyice karıştırın
Üzerine kavurduğunuz ıspanakları ilave edip iyice harmanlayın ve servis tabağına alın
5
Küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve hafif olacak şekilde kızdırın, üzerine kırmızı toz biberi döküp karıştırın
6
Sıvı yağ ile hazırlamış olduğunuz biberli sosu servis tabağındaki ıspanakların üzerine bolca gezdirin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul