Yalnız Mesajı Göster

Sebze Güveç Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Güveç Nasıl Yapılır



fırında güveç - fırında sebze güveci - sebzelerle güveçMALZEMELER:


200 gr taze fasülye (dolu bir avuç kadar)

2′şer tane kabak, patlıcan, patates ve sivribiber

3 iri domates

20 tane arpacık soğan

5-6 diş iri kıyılmış sarımsak

1 su bardağı bezelye

1 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik

1 çay bardağı sıcak su

zeytinyağı




YAPILIŞI:


Fasülyelerin kılçıklarını ayıklayıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin İstediğiniz büyüklükte doğrayın

Diğer sebzeleri de küp doğrayın (çok küçük olmasınlar)

Güveç kabına ya da benim gibi bir fırın tenceresine en alta fasülye en üste sivribiber ve domates gelecek şekilde sebzeleri kat kat dizin

Sıcak suyun içinde salçayı eritin, baharatlarını aktın Sebzelerin üzerine dökün

En üste istediğiniz kadar zeytinyağı gezdirin

Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatın 200 dereceli fırına verin

Sebzelerin pişmesine yakın üzerindeki folyoyu çıkartın, sebzeleri karıştırın ve üzeri kızarana kadar fırında tutun




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla