Konu
:
Sebze Güveç Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Güveç Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Güveç Nasıl Yapılır
fırında güveç - fırında sebze güveci - sebzelerle güveçMALZEMELER:
200 gr taze fasülye (dolu bir avuç kadar)
2′şer tane kabak, patlıcan, patates ve sivribiber
3 iri domates
20 tane arpacık soğan
5-6 diş iri kıyılmış sarımsak
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik
1 çay bardağı sıcak su
zeytinyağı
YAPILIŞI:
Fasülyelerin kılçıklarını ayıklayıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin
İstediğiniz büyüklükte doğrayın
Diğer sebzeleri de küp doğrayın (çok küçük olmasınlar)
Güveç kabına ya da benim gibi bir fırın tenceresine en alta fasülye en üste sivribiber ve domates gelecek şekilde sebzeleri kat kat dizin
Sıcak suyun içinde salçayı eritin, baharatlarını aktın
Sebzelerin üzerine dökün
En üste istediğiniz kadar zeytinyağı gezdirin
Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatın
200 dereceli fırına verin
Sebzelerin pişmesine yakın üzerindeki folyoyu çıkartın, sebzeleri karıştırın ve üzeri kızarana kadar fırında tutun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul