Yalnız Mesajı Göster

Etli Taze Barbunya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Taze Barbunya



taze barbunya nasıl pişirilir - etli barbunya tarifiMALZEMELER


1 kilo taze barbunya


500 gram çalı fasulyesi


Etli Taze Barbunya Yemeği Tarifi


500 gram kemikli kuşbaşı et


2 adet soğan


2 yemek kaşığı yağ


2 yemek kaşığı biber domates salçası karışımı


Tuz, Karabiber


YEMEĞİNİN YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI


1 Soğan küçük doğranır Etle birlikte yağda biraz kavrulur Et suyunu salıp çekince salçalar konur Biraz daha kavrulur 5-6 bardak sıcak su dökülür Kaynamaya bırakılır


2 Barbunya kabuklarından temizlenir, yıkanır Çalı fasulyenin kılçıkları temizlenir Yıkanır ve arzu edilen boylarda kesilir Barbunya ve fasulye birlikte kaynayan suya katılır Kaynadıktan sonra altı kısılarak pişirilir


Pişeceğine yakın tuz ve karabiber katılır Suyunu tamamen çekmeden ocaktan alınır


Not:Kurutulmuş veya taze kırmızıbiber de kullanılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla