Konu
:
Mercimekli Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Enginar
Malzeme:
5 enginar
1 kase yeşil mercimek
1 soğan
1 sap taze soğan
1 tutam dereotu
tozşeker,tuz
zeytinyağı
Süslemek için:
limon
çeri domates
fesleğen
Hazırlanışı:
Önce enginarları bir tencereye alın
Zeytinyağı, su,tuz ve şeker ilavesi ile yumuşacık olana kadar pişirin
Diğer tarata 1 kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile soteleyin
Üzerine
haşlanan mercimekleri, doğranmış taze soğanı ekleyip bir iki dakika daha karıştırın
Bu karışımı pişen enginarları servis tabağına alarak içlerine doldurun
Çeri domates, dereotu ve fesleğen ile süsleyin
Yine en az bir iki saat dinlenip soğuduktan sonra servis yapın
Hem salata, hem yemek
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul