06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gözbebeği Enginar
enginar nasıl pişirilir - enginar tarifi - enginar yemeği nasıl yapılır - enginar pişirme tarifi - zeytinyağlı enginar
Malzeme:
4 ad Enginar,
12 ad Arpacık soğan,
2 ad Patates,
1 ad Havuç,
2 ad Limon,
150 gr Zeytinyağı,
80 gr Mayonez,
40 gr Ketçap,
80 gr Un,
20 gr Şeker,
Tuz
Dereotu
Yapımı:
Bir kabın içinde su, un, limon suyu konup karıştırılır Soyulmuş enginarlar unlu, limonlu suyun içine konur
Daha sonra bir tencereye alınan enginarların içine, parmak doğranmış havuç, patates ve arpacık soğanlar konur
Üstüne zeytinyağı, unlu, limonlu su, tuz, şeker ilave edilip pişirilip, soğumaya alınır
Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınıp, mayonezle ketçap karıştırılıp üzerine dökülerek dereotu ile süslenip servis yapılır
alıntı
|
|
|