Yalnız Mesajı Göster

Gözbebeği Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gözbebeği Enginar



enginar nasıl pişirilir - enginar tarifi - enginar yemeği nasıl yapılır - enginar pişirme tarifi - zeytinyağlı enginar



Malzeme:


4 ad Enginar,

12 ad Arpacık soğan,

2 ad Patates,

1 ad Havuç,

2 ad Limon,

150 gr Zeytinyağı,

80 gr Mayonez,

40 gr Ketçap,

80 gr Un,

20 gr Şeker,

Tuz

Dereotu

Yapımı:


Bir kabın içinde su, un, limon suyu konup karıştırılır Soyulmuş enginarlar unlu, limonlu suyun içine konur


Daha sonra bir tencereye alınan enginarların içine, parmak doğranmış havuç, patates ve arpacık soğanlar konur


Üstüne zeytinyağı, unlu, limonlu su, tuz, şeker ilave edilip pişirilip, soğumaya alınır


Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınıp, mayonezle ketçap karıştırılıp üzerine dökülerek dereotu ile süslenip servis yapılır



alıntı




Alıntı Yaparak Cevapla