Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Taze Patates

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Taze Patates



patates yemeği tarifleri

Malzemeler


* 7-8 adet taze patates

* 2-3 yemek kaşığı tereyağ

* 1 tatlı kaşığı biberiye

* tuz

Hazırlanışı


1 Patateslerin kabukları fırçalanarak iyice yıkanır

2 Yıkanan patatesler küp küp doğranır

3 Yapışmaz bir tavaya patatesler konulur

4 Biberiye ve tuz eklenir

5 Üzerine tereyağı fındık büyüklüğünde parçalar halinde serpiştirilir

6 Ocak orta hararetteki ateşte açılır

7 Tavanın ağzı kapatılıp zaman zaman karıştırmak suretiyle yaklaşık 40 dakika kızarana kadar pişirilir

Notlar


* Tavanızın kapağı yoksa çok kısık ateşte pişirin ya da yağ sıçratmaya engel olmak için kullanılan teller de aynı vazifeyi görebilir

* Sık sık karıştırın ki dışı kızarmadan önce içi tamamen pişsin

* Biberiye yerine başka baharatlar kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla