Konu
:
Tereyağlı Taze Patates
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Taze Patates
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Taze Patates
patates yemeği tarifleri
Malzemeler
* 7-8 adet taze patates
* 2-3 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı biberiye
* tuz
Hazırlanışı
1
Patateslerin kabukları fırçalanarak iyice yıkanır
2
Yıkanan patatesler küp küp doğranır
3
Yapışmaz bir tavaya patatesler konulur
4
Biberiye ve tuz eklenir
5
Üzerine tereyağı fındık büyüklüğünde parçalar halinde serpiştirilir
6
Ocak orta hararetteki ateşte açılır
7
Tavanın ağzı kapatılıp zaman zaman karıştırmak suretiyle yaklaşık 40 dakika kızarana kadar pişirilir
Notlar
* Tavanızın kapağı yoksa çok kısık ateşte pişirin ya da yağ sıçratmaya engel olmak için kullanılan teller de aynı vazifeyi görebilir
* Sık sık karıştırın ki dışı kızarmadan önce içi tamamen pişsin
* Biberiye yerine başka baharatlar kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul