Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu Kıymalı Karnıbahar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Kıymalı Karnıbahar



Beşamel Soslu Kıymalı Karnıbahar tarifi - sebze yemekleri
Malzemeler:


* 1 Adet Karnıbahar

* 250 Gram Kıyma

* 1 Adet Yemeklik Soğan

* 1 Adet Havuç

* 1 Yemek Kaşığı Salça

* 3 Su Bardağı Süt

* 2 Yemek Kaşığı Un

* Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ

* Üzerine Kaşar Peyniri Rendesi


Başka bir lezzetle tekrar sizlerleyim


Beşamelli karnıbahar favorilerim arasında Bu ara çok sık yapıyorum


Çocuklarımın da afiyetle yediği, göze ve mideye hidap ettiği için çok seviyorum


Yapmayanlar varsa mutlaka denesin

Hazırlanışı:


1 Karnıbahar haşlanır

2 Soğan, havuç, kıyma ve salça beraber kavrulur

3 Haşlanmış karnıbahar fırın kabına yerleştirilir

4 Pişmiş olan kıyma karnıbaharın üzerine yerleştirilir

5 Başka bir tencerecede un ve yağ kavrulur, süt ilave edilir

6 Beşamel sos hazır olduktan sonra kıymanın üzerine dökülür

7 Kaşar peyniri de üzerine ilave edilip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla