Yalnız Mesajı Göster

Karışık Sebze Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Sebze Kızartması



sebze kızartması tarifi - karşık sebzeli kızartma nasıl yapılır - kızartma tarifi

Karışık sebze kızartması malzemeleri


3 kabak


3 havuç


1 kırmızı dolmalık biber


1 sarı dolmalık biber


2 yumurta


1 su bardağı mısır un


Yarım su bardağı galeta unu

Kızartmak için


Sıvıyağ


Tuz


Karabiber

Karışık sebze kızartması hazırlanışı


Havuçları temizleyin Kabakların uç kısımlarını kesin

Biberleri temizleyin Hazırladığınız sebzeleri

1 cm’lik kalın çubuklar şeklinde kesin


Tuzlu suyu tencerede kaynatın

Havuçları ekleyip 1-2 dakika sonra biberleri ilave edin

2 dakika bekleyip kabakları ekleyin

Hepsini orta ateşte 2 dakika haşlayıp süzün


Mısır unu ve galeta ununu bir kapta harmanlayın

Yumurtaları tuz ve karabiberle ayrı bir kapta çırpın

Sebzeleri önce yumurtaya sonra galeta unlu karışıma iyice bulayın


Yağı tavada kızdırıp sebzeleri kızartın

Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün

Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla