Konu
:
Mantarlı Kereviz Fırında
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Kereviz Fırında
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Kereviz Fırında
Malzemeler
1 büyük boy kereviz (soyulmuş,dörde kesilmiş)
1 adet sıkılmış limon
200 gr doğranmış mantar (kıyım kesilmiş)
1 adet doğranmış soğan (kıyım kesilmiş)
2 adet doğranmış çarliston biber
100 gr sıvı yağ
Yeterince tuz ve biber
100 gr rendelenmiş kaşar
Beşamel sosun malzemesi:
100 gr un
600 gr süt
Yeterince tuz
1 adet yumurta sarısı
Yemeğin Tarifi
Kerevizi soyduktan sonra dörde kesip limonla kaynamış suda haşlayıp soğuk suya çıkarın
Bu arada beşamel sosu yapmak için tencereye yağ koyun
Yağ eridikten sonra un ilave edin
Çırpma teliyle un pembeleşinceye kadar kavurun
Daha sonra sütü ilave ederek yumurta sarısı ve tuzu ilave edin
Sos bir kere kaynadıktan sonra ocaktan alın
Bu arada kerevizin harcını elde etmek için bir tavada soğan, mantar ve biberleri bir güzel kavurun
Yaptığınız bu malzemeyi kerevizlerin üstüne koyun
Beşamel sosu da mantarların üstüne koyup kaşarı ilave ederek bir fırında kaşarı kızartıp servise sunabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul