Konu
:
Fırın Patlıcan
Yalnız Mesajı Göster
Fırın Patlıcan
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırın Patlıcan
Fırın Patlıcan tarifi - Fırın Patlıcan yapilisi
Malzemeler
• 2 tane orta boy patlıcan
• 200 ml zeytin yağı
• 4 tutam ekmek kırıntısı
• 3 diş sarımsak
• 2 tutam ayıklanmış maydanoz
• 300 gr dilimlenmiş patates
• 300 gr dilimlenmiş sakız
• 4 tane orta boy kabukları soyulmuş, ince dilimlenmiş domates
• 100 gr siyah zeytin
• 150 ml su
• Tuz ve biber
Tarif
Patlıcanları yıkayıp 1`er cm lik büyüklükte doğrayın
Doğranmış patlıcanların üzerine tuz serpip 30 dakika dinlenmeye bırakın ve daha sonra suyla durulayın
Toprak çömleği yağlayınız ve ekmek kırıntısının yarısını, sarımsakları ve maydanozu ilave ediniz
Bunların uzerine patlıcanları, patatesleri, sakızı ve domatesleri düzgün bir şekilde yayın
Tuz ve toz kırmızı biberi serptikten sonra en üste de bir sıra domates yayın
Zeytinyağını suyla karıştırıp yemeğin üzerine azar azar dökün
Tekrar tuz ve toz biber ilave serpip maydanoz ve sarımsak ekleyin
Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 1 saat yemeği fırında 150 C de pişirin
Toprak çömlekte, fırından çıkardığınız şekliyle servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul