Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar



Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar - Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tarifi


Malzemeler:

1 adet karnabahar

1 soğan

2 diş sarımsak

1 çorba kdomates salçası

4 havuç

200 grkıyma

Sıvıyağ

Tuz

karabiber

Beşamel sosu için:


2 su bsüt

1 çorba kun

Muskat

Tuz

Karabiber


Üzeri için: kaşar peynir rendesi

Hazırlanışı :

İlk olarak karnabaharı haşlayın


Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın Bunun için unu sıvıyağda kavurun Daha sonra üzerine sütü ekleyerek koyulaşmaya başlayınca üzerine karabiber ve muskatı ekleyin


Daha sonra soğanı sıvıyağda kavurmaya başlayın Daha sonra üzerine kıymayı ve salçayı da ekleyerek yarı kıvamda pişirin


Haşladığınız karnabaharı fırın kabına çiçek çiçek ayırarak yerleştirin Daha sonra üzerine haşlanmış havuçları yerleştirin Üzerine kıymayı , beşamel sosu ve kaşar peyniri rendesini ekleyerek 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla