Yalnız Mesajı Göster

Arpaçık Soğanlı Yahni

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpaçık Soğanlı Yahni



Arpaçık Soğanlı Yahni Tarifi - Arpaçık Soğanlı Yahni Nasıl Yapılır - Arpaçık Soğanlı Yahni Malzemeleri

750 gr arpacık soğanı (kabukları ayıklanmış)

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

1 çorba kaşığı şeker

1/2 su bardağı et suyu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

4 karanfil

çubuk tarçın

Domates sosu :

350 gr domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)

1/2 su bardağı domates suyu

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

60 gr mantar (temizlenip, dilimlenmiş)

150 gr domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

Baharat torbası:

4 sap maydanoz

1 dal kekik

1 defne yaprağı


Domates sosunu yapmak için, orta boy bir tencerede tereyağı ağır ateşte eritiniz Yağ kızınca mantarları ekleyip, arasıra karıştırarak 3 dakika pişiriniz Domatesleri, domates suyunu, domates salçasını, tuzu ve biberi ekleyerek iyice karıştırıp, sosu kaynatınız Kaynadıktan sonra 20 dakika ağır ateşte, karıştırarak pişiriniz

Bu arada yahniyi hazırlamak için, büyük bir tavada ağır ateşte, tereyağı eritiniz Yağ kızınca soğanları koyup 8-10 dakika, renkleri pembeleşinceye kadar pişiriniz Şekeri katıp, 1 dakika iyice eriyinceye kadar pişiriniz Et suyunu, tuzu, biberi, çubuk tarçını, karanfili ve baharat torbasını katıp, karışımı kaynatınız

Ateşi kısıp, hazırladığınız domates sosunu tencereye katarak 35-45 dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak kaynatınız Tencereyi ateşten alınız Çubuk ta

Alıntı Yaparak Cevapla