Yalnız Mesajı Göster

Romen Usulü Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Romen Usulü Güveç



romen güveci - romen usulü sebze güveci - güveç tarifiMalzemeler:


1 büyük patlıcan (dilimlenip tuzlu suda bekletilmiş)

3 havuç (kazınıp dilimlenmiş)

4 patates (kabukları soyulup dilimlenmiş)

4 soğan (dilim dilim doğranmış)

3 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz

6 domates (kabukları soyulmuş)

1 yeşil dolmalık biber (tohumları alınıp dilimlenmiş)

1 küçük karnıbahar (yıkanıp çiçeklere ayrılmış)

200 gr taze fasulye (kılçıkları ayıklanıp 2,5 cm boyunda doğranmış)

250 gr taze bakla

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

2 diş sarmısak (dövülmüş)

1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

125 gr domates salçası

400 gr (2 su bardağı) et suyu


Tarifi:


Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız


Sebzeleri kat kat bir güvece döşeyiniz Her kata tuz, karabiber, kekik, sarımsak ve maydanoz serpiniz


Küçük bir tencerede domates salçası ve et suyunu orta ateşte ısıtıp sebzelerin üstüne dökünüz


Güvecin üstünü kapatıp fırına sürerek 1,5-2 saat, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz Fırından alıp güveçte servis ediniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla