Konu
:
Romen Usulü Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Romen Usulü Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Romen Usulü Güveç
romen güveci - romen usulü sebze güveci - güveç tarifiMalzemeler:
1 büyük patlıcan (dilimlenip tuzlu suda bekletilmiş)
3 havuç (kazınıp dilimlenmiş)
4 patates (kabukları soyulup dilimlenmiş)
4 soğan (dilim dilim doğranmış)
3 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz
6 domates (kabukları soyulmuş)
1 yeşil dolmalık biber (tohumları alınıp dilimlenmiş)
1 küçük karnıbahar (yıkanıp çiçeklere ayrılmış)
200 gr taze fasulye (kılçıkları ayıklanıp 2,5 cm boyunda doğranmış)
250 gr taze bakla
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
125 gr domates salçası
400 gr (2 su bardağı) et suyu
Tarifi:
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız
Sebzeleri kat kat bir güvece döşeyiniz
Her kata tuz, karabiber, kekik, sarımsak ve maydanoz serpiniz
Küçük bir tencerede domates salçası ve et suyunu orta ateşte ısıtıp sebzelerin üstüne dökünüz
Güvecin üstünü kapatıp fırına sürerek 1,5-2 saat, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz
Fırından alıp güveçte servis ediniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul