Yalnız Mesajı Göster

Etli Enginar 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Enginar 2



Etli Enginar Tarifi - Etli Enginar Yapılışı - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri

Malzemesi

6 adet enginar

300 gr kuşbaşı kuzu eti

1 su bardağı arpacık soğan

2 çorba kaşığı yağ

1 adet limon

1/2 demet dereotu

Tuz


Enginarları ayıklayıp limoniti suya atın Arpacık soğanlarının kabuklarını soyup başlarından bir parça kesin Eti yıkayıp tencereye koyun Saldığı suyu çekince yağ ve arpacık soğanlarını ilave ederek 2 dakika çevirin

Enginarları dört, ya da iki parçaya bölerek tencereye yerleştirin Limon sıkıp, tuzunu attıktan sonra üzerine ateşe dayanıklı porselen bir tabak kapatın 5 bardak sıcak su ekleyip ağır ateşte bir saat kadar pişirin

Dağıtım tabağına alıp üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla