Konu
:
Etli Enginar 2
Yalnız Mesajı Göster
Etli Enginar 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Enginar 2
Etli Enginar Tarifi - Etli Enginar Yapılışı - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri
Malzemesi
6 adet enginar
300 gr
kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı arpacık soğan
2 çorba kaşığı yağ
1 adet limon
1/2 demet dereotu
Tuz
Enginarları ayıklayıp limoniti suya atın
Arpacık soğanlarının kabuklarını soyup başlarından bir parça kesin
Eti yıkayıp tencereye koyun
Saldığı suyu çekince yağ ve arpacık soğanlarını ilave ederek 2 dakika çevirin
Enginarları dört, ya da iki parçaya bölerek tencereye yerleştirin
Limon sıkıp, tuzunu attıktan sonra üzerine ateşe dayanıklı porselen bir tabak kapatın
5 bardak sıcak su ekleyip ağır ateşte bir saat kadar pişirin
Dağıtım tabağına alıp üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul