Konu
:
Mantar Sote
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Sote
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Sote
Mantar Sote Tarifi - Mantar Sote Nasıl Yapılır - Mantar Sote Malzemeleri
MALZEMELER
500-600 gr Mantar
75 gr Tereyagi
1 Tatli Kasigi Un
1/4 Litre Taze Çig Krema
1 Demet Maydanoz
1/2 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Mantarlarin hemen dibinden saplarini kesin, topakli köklerini çikarip soyun
Nemli bir bezle bas kisimlarini temizleyin
Tereyagini genisce bir tavada eritin
Tam sararmadan mantarlari ekleyin
Bas kisimlarini bütün bütün, saplarini da iki-üç parçaya ayirmis olarak
atmalisiniz yaga
Harli ateste iki dakika pisirin
Bu arada tahta kasikla
karistirin ve mantarlar yagi çekince tuz ve biber atin
Ince kiyilmis maydanozu ekleyin, tiritini koyulastirmak için harli ateste
pisirmeye birakin
Üstüne un serpin
Iyice karistirin
Çig kremayi tamamen
bosaltin ve sos koyulasincaya kadar karistirmaya devam ederek kaynatin
Sonra altini kisin ve biraz daha pisirip sicak sicak servis yapin
Tadina
baktiktan sonra gerekiyorsa limon suyunu üzerinde gezdirmelisiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul