Konu
:
Mantarlı Risotto
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Risotto
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Risotto
Mantarlı Risotto - Mantarlı Risotto Nasıl Yapılır
Malzemeler
1 adet soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
250 gr mantar (ince dilimlenmiş, ben chestnut kullandım)
300 g risotto pirinci (Arbario cinsi olabilir)
1 adet sebze bulyon
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
25 g tereyağı
1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)
1 kase parmesan peyniri (herhangi bir kaşar olabilir, ince rendelenmiş)
1 lt su (kaynar olmalı)
Yapılışı
Pilav tencerenize zeytinyağını alıp kızdırın, soğan ve sarmısakları tencereye ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavurun
Mantarları tavaya alin, karabiber ve tuzu ekleyip orta ateşte yaklaşık sekiz dk kadar kavurun
Pirinci tencereye ekleyip bir dk kadar kavurmaya devam edin
Kaynar suda sebze bulyonunu çözün ve dörtte birini pilavin üstüne ekleyin
Orta ateşte ve sürekli karıştırarak pilavin suyunu çekmesini sağlayın, tekrar aynı miktar suyu ekleyip pilav çekinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin
Tüm suyu dört bölüm halinde kullanıp bitirin, eğer su bittiği halde pirinçler hala pişmemişse biraz daha su ekleyip aynı işlemleri tekrarlayın
Tencereyi ateşin üzerinden alın, tereyağını, peynir (süslemek icin biraz ayırın) ve maydanozu ekleyip karıştırın
Tencerenin kapağını kapatıp bir kaç dk dinlenmeye bırakın, böylece soğurken kalan suyunu da çekecektir
Son bir defa karıştırıp tabaklara paylaştırın ve rendelenmiş parmesan ile süsleyip servis yapın
Risottoya özelliğini veren ıslak ve kremamsı dokusunu yakalamak için suyu bölüm bölüm ekleyip sıkça karıştırmak çok önemli
Sakin üşenip tüm suyu bir seferde eklemeyin yoksa kıvamını tutturamazsınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul